събота, 20 ноември 2010 г.

Кои са най-хубавите качества на българите?

Това беше въпросът на деня вчера на фейсбук страницата на блога. Този път се включиха по-малко участници, но отново се получиха доста интересни отговори - има и весели, и тъжни, и остроумни, и банални, но все верни. Ето ги и тях (махнал съм най-вече онези, които се повтарят):

"имаме едно хубаво качество и то е малкото ни количество." (Katerina Todorova)

"Налудничавият житейски цинизъм и симпатичният сарказъм" (Юлето Желязкова)

"Българите са доста прибрани, особено по ръководните постове" (Иван Куков)

"Гювечетата може и да не спасят света, но кой знае знае ли се......
Според Уикпедия: Кухня [редактиране]

Сред най-типичните храни за българската кухня са киселото мляко, тараторът, червената печена чушка, гювечето, бобената ...чорба, баницата, агнешкото чеверме, туршията, киселото зеле, мусаката, зелевите и лозовите сарми, шопската салата, кебапчето и други. Практически непознати извън Балканския полуостров напитки са и традиционните за българите ракия и боза." (Юлето Желязкова)

"Кои са най-хубавите качества на българите?"?! WTF? Т`ва е оксиморон, бе! Или става дума за "Стара планина"?" (Denitsa Boyanova)

"хех, търпението, баси" (Lemon Windy)

"Има една поговорка - "Накарай мързеливия да работи, та да те научи на акъл" - мисля че това го има във всеки от нас" (Pantata Pavlov)

"Най-добри са в изхарчване/изгубване на чужди пари." (Stanislav Todorov)

"Може и да не сме големи работяги, може да сме големи страхливци и подлизурковци, но пък сме си веселяци. И докато другите нации изкачват високи планини, плуват в дълбоки морета и изследват най-далечните кътчета на вселената, ние пък си се напиваме, ей така - до забрава. Важното е купон да става." (Marinela Gateva)

"добрите качества са, че винаги може да си намерим добри качества" (Diliyan Tzarev)

"средно-голям пенис, добър процент красиви и слаби момичета, не сме глупави работохолици, пуританите са малко, всичко е допустимо, крадем с чиста съвест, проявяваме разбиране - "ся ко ша прайм"(кат), имаме си човекът-глас, човекът-паяк, човекът-гъз...." (Ivo Ivanov Voxy)

"един съученик беше казал: "кво му трябва на човека: една слатка, една ракийка, и една ... Лора" (най-популярната съученичка на випуска). така че може би е това - много не ни трябва за да си го направиме гот!" (Мартин Неделчев)

"...най-силното качество е че българинът е толкова алкохолно изобретателен, че в празна стая може да свари тапетите на ракия... но това май е най-силно количество." (Kristian Karl Libih)

"Ахаха, е как? Най-хубавото качество на българина е, че винаги си вярва! Може да е невеж, глупав и твърдоглав, но винаги вярва само на собствените си знания и не приема съвет от другиго. Да не говорим за самочувствието - всеки си вярва, че той е най-най." (Mim Vankova)

"пием по шише ракия, ставаме и си заминаваме!" (Vladimir Baksanov)

"Ха, ами "Народното творчество" естествено" (Petar Rusinov)

"Българите сме адски весели, много откровени, изобретателни и хитри. Умеем да се учим от грешките на другите (защото ние самите не правим такива;) , винаги гледаме да ни е добре на душата, затова като "изпадне" някоя далаверка се възползваме, после да не ни е яд и да си разваляме съня :) Помагаме си, особено когато трябва да се полива нещо.... я имен ден... я рожден ден ;) И пари да ми дават... не бих живяла никаде другаде на света!!!" (Mila Jordanova Skenderova)

Няма коментари:

Публикуване на коментар