четвъртък, 11 февруари 2010 г.

Цитат на деня

"...Както обикновено обаче става с българските екшъни – нещо в реализацията куца. Остават много въпроси, на които зрителят, който за малко е спрял да яде пуканки – не може да намери отговор.

Трактора е лош герой. Обикновено лошите герои се смеят гадно, съпротивляват се, изненадват добрите в гръб и най-накрая си го получават. В нашия филм няколко момчета с автомати навлизат в спокойния живот на други хора през нощта, после нахълтват в една къща и крещят на някакъв човек, който бил Трактора, евентуално. При него, сигурно по случайност – няма никой. НИКОЙ. Напълно сам в къщата, добре обзаведена, но по нищо не издава, че е на лошия. Няма оръжие, няма наркотици, няма жени. Нищо. Само един спокоен Трактор.

Не знам за вас – обаче аз си помислих, че Трактора е знаел, че ще има посещение. И понеже знае каква е процедурата при такъв сценарий (Тракора е бил от добрите, вече стана въпрос), е решил да помоли учтиво останалите хора в къщата да напуснат. В този смисъл всичките крясъци при ареста, които идват отгоре на непредубедения зрител, са просто за доза драматизъм.

Трактора съвсем спокойно изпълнява всички указания на младите си колеги, няма нужда от вербална агресия.

Въпросът е – ако Трактора е знаел и предупредил близките си за акцията – какво е направил с всичкия „мат`риал”, който е изорал през годините. Той е голям трактор и е орал много, твърди се. През последните дни на жътвата много е изнесъл, скришом от арендаторите.

Защото има интересни писания в един сайт. Даже авторът им беше пребит, твърди се, по поръчка на Трактора. Самият Трактор предаде част от „матр`иала” на баткото, който определи тази постъпка на Трактора като „достойна”. Нарече го достоен Трактор..."

Автор - Евстати Генов, източник - днес.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар