неделя, 13 юни 2010 г.

Цитат на деня

Хореография на откриването на световното първенство в България 2046

"В началото на откриването на първия мач от Световното през 2046 България-Македония в центъра на стадиона на една маса хора играят белот. Изведнъж на терена нахлуват 2000 циганина с барабанчета и 1000 фолкпевици и започват да пеят официалния химн на първенството – „Айде играйте бе ей“.

„Силикон, опа футбол кючек
Мале, футбол, спорт и гъз
гъз цици футбол мале яко цици

Футболисти, охранителите, футбол
футбол, футбол, мале кючек
Айде играйте бе ей
Шампион кючек“

Част от циганите влизат сред ВИП гостите и свирят на уше на шефовете на ФИФА,президенти и баш гъзарите. Някой от официалните гости гледат отстрани, тъй като техните места са заети от охранители в черни дрехи и чантички през рамото. Охраната бута оператора на официалната телевизия на шампионата – „Канал 3″ и за около 3 минути целия свят гледа последните резултати от Б група и глас зад кадър, който чете статистика от женското волейболно първенство.

В този момент по сценарий се включва и публиката, която прави патентованата „Българска вълна“ – вертикални вълни от хора люпещи семки. Охраната от Егида спира да натиска силно вратите на националния стадион и българите влизат на първа на македонците, за които по-късно се разбира че са с български паспорти.

Хореографията продължава с внасянето на 500 маси на терена и фолкпевиците се качват на тях. Публиката започва да хвърля едновременно салфетки, които образуват знамената на държавите, които участват..."

(Целият текст е на блога на неговия автор Генади)

Няма коментари:

Публикуване на коментар