сряда, 23 юни 2010 г.

Някои rocks, други - не чак толкова

10 извода, до които достигнах по време на втория ден на фестивала Sofia Rocks

1. Светът не е (само) футбол
2. Между Rammstein, Alice in Chains и Manowar няма нищо общо (добре, де, не е баш така - общото между Alice in Chains и Manowar е Каварна, т.е. времето им много отдавна е минало)
3. Между пияни метъли и пияни чалгари разлика няма
4. Фенките на Rammstein са доста по-хубави от тези на Manowar (което така или иначе не е толкова важно, тъй като съотношението мъже/жени на този тип концерти се доближава до това в казармата)
5. Manowar са толкова нелепи, че стават единствено за бенд на неделното предаване на Митко Цонев по БНТ (и то само при положение, че облекат дрехи, които са по-подходящи за годините и килограмите им)
6. Без да съм кой знае какъв фен на Rammstein (пускам си ги по-рядко, отколкото Бербатов бележи в Юнайтед) си мислех, че са големи. Оказа се, че греша. Гигантски са! Поне на живо
7. Не е необходимо да пееш на английски, за да знаят текстовете ти в цял свят
8. Rammstein са по-артистични от повечето наши ТВ актьори (сори, стъклен дом, нищо лично)
9. Милко Калайджиев бачка на черно като кийбордист на Rammstein (ако намеря снимка от концерта, ще приложа за доказателство)
10. През последните години на националния ни стадион се случиха много повече големи концерти, отколкото големи мачове. Жалко

5 коментара:

  1. Не ми хареса изказването за Alice In Chains. Мановар са трупове, за разлика от Alice, които издадоха нов албум миналата година и то доста добър.
    Да! Нито една от групите на феста не може да се сравняват с Alice In Chains. Те са просто най-големите!

    ОтговорИзтриване
  2. в уикипедия пише, че и manowar са издали албум миналата година (Thunder in the sky), така че този аргумент не се брои :D

    ОтговорИзтриване
  3. Напълно съгласен със 'сичко. :)

    PS Бих добавил само, че Кори Тейлър е ебати пича.

    ОтговорИзтриване
  4. найс :)
    иначе относно Manowar, просто мястото им не беше на една сцена с Rammstein. Техните фенове рядко са фенове и на Rammstein, за това нито едните нито другите биха харесали противоположната група, различна категория, различна емоция носят двете групи.
    Като човек, който харесва Manowar, но боготвори Rammstein, просто не можах да се насладя правилно на първите, знаейки че след това ще бъда изпепелена до последния си атом :)
    Просто организаторите трябва да подбират по-правилно групите за фестовете, за да има ескалиране на емоцията и да можеш правилно да усетиш всеки един изпълнител и да вземеш най-доброто от всеки:)
    една сравнително добра комбинация една сцена с Рамщайн http://uk.sonispherefestivals.com/

    ОтговорИзтриване
  5. @Bla Stone Sour не ги хванах и затова не съм ги коментирал, но не изключвам вероятността да си прав :)

    @cwet4e И според мен недомислицата е в подбора на бандите. Определено можеше да е по-подходящ (както в UK, очевидно)

    ОтговорИзтриване