вторник, 22 декември 2009 г.

По празниците*

"За съжаление има риск около Коледа отпуската да ти се стори по-тежка от работата, заради непрекъснатя стремеж на хората да „се видите за празниците”. Цяла година отлагаш срещата с мама и тати (щото имаш много работа), но на празниците трябва да измислиш нещо по-креативно. Имаш няколко опции – да си изключиш телефона (после да се оправдаеш че тия от Мтел са си ебали майката и си нямал покритие), да излъжеш че не си в България (и да им затваряш – да не се набутват, нали си в роуминг) или просто да се заключваш в кенефа и да чакаш бурята да отмине. В краен случай, ако те издебнат, се примири и си изпапкай всичко – голям да пораснеш, мамин златен!..."

"...Бъди кисел – Идеално поведение за всички социални сбирки покрай празниците. Освен, че хората ще избягват да си говорят с теб, това ще е един вид презастраховане че догодина няма да те поканят отново. Много елегантен щрих е да се напиеш като копеле, да повърнеш и да счупиш нещо по къщата на домакините. Допълнителни бонус точки получаваш ако нещото е ценно и/или има сантиментална стойност за хората – например стара ваза, трофеи от състезания, крак на кучето и т.н. Особено ефектно и зрелищно е, ако всичко това се случи на официалното коледно парти на фирмата ти, пред смаяните и възхитени погледи на колеги и директори...."

"...Направи снежен човек – от калната киша на улицата пред блока, стават най-хубавите снежни човеци от ромски произход. Сложи му тромпет в ръката и го кръсти Мюмюн. Пусни слух че е реплика на легендарен музикант от антуража на Кондьо. Децата ще го обичат и цялата махала ще се снима с него. Лоша поличба е да го махнеш преди Банго Василий (Циганската Нова Година – 14 януари)...."

"...Предлагам ти да въведеш няколко нови коледни традиции:

„Оставете тати на мира” – брифирай децата (както и всички останали) че новите коледни традиции повеляват по празниците мъжът в семейството да се почита като бог (в чест на Дядо Коледа и Джизъс) и всички са длъжни да ти слугуват и да ти угаждат, иначе Торбалан или асистента му Азис ще ги отвлекат и ще ги направят транссексуални проститутки в Тайланд...."

"...Проститутка – най-мечтаният подарък за всяко дете над дванайсет години. Особено сближаващ момент между баща и син е ако я изпукате на караминьол. Това си остава между вас – мама не ги разбира тия работи...."

"...Уроци по танци – знаеш, че се кефи на това гей предаване за танците. Сега е момента да я пратиш да научи некои трикчета, за да може най-накрая да си намери мъж и да ти се махне от главата. Ако дъщеря ти е Сашка Васева обаче, си преебан жестоко. Сори..."

*откъсите са от поредния впечатляващ текст на Кристиан Либих, пълната версия е на блога му


Няма коментари:

Публикуване на коментар