неделя, 6 април 2014 г.

Неделя сутрин

Събуди се със силно главоболие. По-силно от нормалното за неделя сутрин. „Мамка му, остарявам“, помисли си. Трудно се надигна от леглото. Усещаше болка по цялото тяло. Нямаше спомен как се е прибрал. Реши да звънне на Йохан, за да научи подробностите от снощното си изкарване. Телефонът на приятеля му по чашка беше изключен.

Накуцвайки отиде до тоалетната. Изпита силна болка, когато струята урина започна да се стича по керамичната тоалетна чиния, произведена в далечно Севлиево. Погледна надолу и видя, че пикае кръв. „Я, дойде ти! Честито! Вече си жена!“ щеше да каже, ако се беше случило на някой друг. Вместо това обаче пребледня. Прилоша му. Наплиска се с вода и се огледа в огледалото. Около лявото си око видя голяма синина. Носът му беше подут и сочеше леко вдясно. Очевидно бе участвал в сбиване.

„Портфейлът ми!“, хукна обратно в стаята. Навсякъде се въргаляха дрехи и чорапи. Вдигна от земята мръсна хавайска риза с флорални мотиви. Провери джобът й. Нищо. След това в ръцете му се озова долнище на стар анцуг. Навремето ходеше с него на тренировки, но сега го използваше за спортно-елегантно облекло. От единия му джоб извади портфейл. Отвори го. Както и очакваше, вътре нямаше нищо. Поне документите му си бяха на място. Той въздъхна с облекчение и хвърли анцуга обратно на пода. В този момент от него изпадна нещо. Пачка банкноти, вързани с ластик. Преброи ги. 4400 евро на банкноти от по 100. Преброи ги още веднъж. Беше прекалено притеснен, за да се зарадва.

Та-та-таааа, та-та-таааа… В стаята се разнесе мелодията от „Роки“. Ивица грабна телефона си. Беше Йохан.
- Копеле, голям си!
- Какво стана? Нищо не си спомням.
- Хахаха! Тези шотове накрая ни разказаха играта. Как си?
- Чувствам се като пребит.
- Ти си гордостта на квартала. Да издържиш 3 рунда при положение, че от сутринта пиеш бира с водка…
- Копеле, нищо не разбирам. Всичко ме боли, а в джоба ми има пачка с пари. Знаеш ли нещо по въпроса?
- Това е хонорарът ти.
- Хонорар?
- Да, дадоха ти го мениджърите на българина. Трябва да са 5000 евро.
- Мениджъри?! Българин?!
- Братле, май наистина имаш проблем с пиенето.. Вчера към 18 часа в кръчмата дойдоха двама костюмари. Търсеха теб. Обещаха да ти дадат 5000 евро в брой, ако след 2 часа излезеш на ринга срещу техния боксьор. Някой си Кубрат Пулев…

Историята е измислена, но (част от) героите са истински.

Няма коментари:

Публикуване на коментар